20:00

Pajala IF

Referat: Team Kalix - Pajala IF

Ännu en hedersam förlust :(

Vi är inte riktigt med i första perioden och Kalix får styra och ställa lite som de vill och leder rättvist med 3-1 inför andra. Emma gör vårt mål i perioden då hon och Inka mycket påpassligt förvaltar ett frislag.

I paus efterlyser coacherna lite engagemang och glöd. Och det får de. Vilken scenförändring. Vi jobbar stenhårt och vaskar fram en hel del chanser. Vi reducerar i pp då Evvans smarta skott hittar förbi alla och in i mål. Kalix gör visserligen 4-2, men vi replikerar då Viola tar vara på en gratischans och hittar luckan mellan benen på Kalixmålisen. 4-3 står sig perioden ut. I paus är vi nöjda med oss själv igen. Vi visar att vi är ur vår svacka och att vi åter kämpar och sliter som ett lag.

I början på tredje går vi bort oss lite och Kalix kan enkelt sätta 5-3. Men vi ger oss inte. Efter drygt halva perioden trampar Evvis upp efter kanten och stänker upp 5-4 i nättaket. Med 5 minuter kvar av matchen tar vi time och flyttar upp Evvan från backplats och placerar henne tillsammans med Viola och Emma. Shit vilket tryck det blir mot Kalix mål. Under en tre minuter lång period surrar vi i anfallszon. Vi skapar flera bra chanser och får så när in kvitteringen. Tyvärr går vi åter bort oss lite för enkelt i försvaret och hemmalaget gör 6-4 med två minuter kvar. Fan! Vi som var så nära en kvittering. Vi fortsätter dock kämpa och med 30 sek kvar styr Viola in ett frislag. Än finns tid för kvittering. Vi får åxå ett hyffsat läge i slutet. Tyvärr är både coacher och spelare lite för stressade och chansen rinner ut i sanden.

Vår första period sänkte oss idag. Men det vi visade i period två och tre bådar gott inför slutet av seriespelet. Moralen och kämpaglöden syns igen och vi visar att vi åter är på rätt spår. Elin gör en riktigt bra match i målet och gör ett par riktiga idioträddningar. Evvis, som för dagen spelade back, gör en mycket stabil match. Emma jobbar och sliter och är, förutom Elin den enda spelare som får godkänt även i första perioden. Hanna gör sin bästa match. Är lugn med bollen och slår bra passningar. Den som visade mest jävlaranamma och glöd var Laura. Hon krigade och jagade motståndarbackarna till vansinne och för det belönades hon med Örjan.